Talsvårigheter

Just nu sitter jag i D-huset på campus och har lunch. Jag och övriga gruppdeltagare (utom Love, han är sjuk) har jobbat med grupparbetet på förmiddagen och ska strax fortsätt. Det har varit mycket disskutioner (jag av någon anledning kan inte utala ord för fem öre) som dock bara har blivit ca 6-7 rader på pappret. Men vi kämpar på :)
Ha Det Bra

Review

Har ingenting att göra (eller jag bör städa men jag orkar inte) så jag tänkte kort berätta om tre filmer som jag har införskaffat.



Text på baksidan av fodralet:
För eleverna på Spenser Academy är Sons of Ipswich skolan värstingar. Men det är inte det enda de har gemensamt. De fyra vännerna delar även en 300 år gammal hemlighet: de är ättlingar till en häxhult från 1800-talet och besitter övernaturliga krafter. När den sedan länge förvisade femte sonon plötsligt dyker upp och hotar att döda deras nära och kära, inser de att de måste möta sin fiende och hindra honom att ta ifrån dem deras krafter och bryta pakten för alltid.
Allmän info:
År: 2006. Filmen är regisserad av Renny Harlin. Skådespelare:  Steven Strait (10.000 BC), Sebastian Stan (Gossip Girl, Black Swan), Laura Ramsey (She's the man), Taylor Kitsch (Friday Night Lights, X-Men Origins: Wolverine), Jessica Lucas (She's the man, Cloverfield), Chace Crawford (Gossi Girl), Kyle Schmid (A History of Violence, The Sisterhood of the Traveling Pants), Wendy Crewson  och Kenneth Welsh (The Aviator, Four Brothers).
Personlig åsikt:
Jag tyckte att skådespelet var grymt överdrivet. Det var onödiga dialoger och enligt min uppfattning visade filmen till stor del bara testosteron fyllda killar som bråkar med varandera och om varandras tjejer. Och dessa tjejer tycker att det självklart är jättekul. Specialeffekterna var helt okej men kunde definitift vara bättre. Jag tycker att filmen helt klart riktar sig till hetrosexuella tonårs tjejer (och homosexuella tonårs killar) som hellre kollar på filmen för skådespelarnas muskler än filmens handling. Nu är det dags för dig att skapa dig en egen uppfattning. Den svenska titelt är Pakten.


Text på baksidan av fodralet:
En enhet i krigets Irak får det efterlängtade beskedet; ni får åka hem! Lättnaden är stod och den sista humanitära insatsen innan hemfärd för inte vara annat än ett rutinuppdrag. Men under sista uppdraget blir det brutalt överfallna, de irakiska upprorsmännen är obönhörligt och amerikanerna faller som flugor. Vi följer fyra människor vars sista uppdrag gav dem svåra men för livet, och hur svårt deras hemkomst blir när de ska återanpassa sig till sin gamla vardag hemma i Usa.
Allmän info:
År: 2006. Filmen är regisserad av Irwin Winkler. Skådespelare: Samuel L. Jackson, Jessica Biel, Brian Presley och 50 cent.
Personlig åsikt:
Jag hittade en recension som beskrev ganska tydligt vad även jag tycker om filmen. Så istället för att skriva en dålig sammanfattning själv så kan du läsa de
http://www.dvdforum.nu/recension/home_of_the_brave/70613238941


Text på baksidan av fodralet:
Journalisten Julia Reuter försöker att få till ett scoop om illigal, militär vapenhandel från Ryssland. Hennes undersökningar leder henne till Tallin i Estland, där hon på kvällen den 27 september 1994 missar fäljan M/S Estonia till Stockholm med bara några minuter. En av lastbilarna ombord på fartyget är fullastade med högteknologiska vapen.

Erik Westermark är en svensk advokat som tillsammans med sin 10-årige son är på väg hem till Sverige igen med Estonia. Men färjan når inte sin slutdestination Stockholm, utan förliser i Östersjön. Erik Westermark tillhör dem som räddas medan hans sons öde är osäkert.

Samtidigt som Julia rappoterar om katastrofen träffar hon Erik på ett sjukhus i Stockholm. De uppmärksammar snart hur den hastigt sammansatta haverikommissionen är väldigt mån om att försöka mörklägga de fakta som ligger bakom katastrofen.
Allmän info:
År: 2003. Filmen är regisserad av Reuben Leder. Skådespelare: Greta Scacchi, Jürgen Prochnow, Donald Sutherland m.fl.
Personlig åsikt:
Av ren lathet så skriver jag bara en kommentar. Jag tyckte att det var för långsam. Du får se den och skapa din egna uppfattning.


Ha Det Bra / Vic

Kamera

Som jag skrev i förra inlägget så blev ju min kamera dränkt. Men jag visste inte om det var kameran eller bara batteriet som blev förstört. Men nu är det officiellt, det är min kamera dom är död.

Har förövrigt målat en ny tavla som jag inte är så jätte nöjd med. Men den är ser bättre ut än förut då Ida tyckte att motivet såg ut som en fitta (ursäkt språket). Men det blev inte specifikt motiv,  utan bara en massa kladd skulle man kunna säga.


Ganska dålig kvalité på bilden, var tvungen att fota med mobilen.

Ha Det Bra

RSS 2.0