Mellandagsrea :D

I söndags åkte jag och Josse till Josses mormor och åt middag. Vi sov också över där. Sen igår drog vi in till stan för att shoppa. Det här köpte jag (kan tyvärr inte visa några bilder eftersom jag glömde usb-kabeln till kameran på Gotland):

* En klänning till nyårsafton
* 2-pack leggings som visade sig vara för små (tur så har jag andra hemma)
* En kuvertväska
* Örhängen
* Armband
* T-shirt
* Ronja Rövardotter på DVD

Sen var det nog inget mer. Tyckte inte de hade något speciellt på rea så det blev inte så mycker shopping. Så vi var ungefär klara vid klocken ett på dagen. Vi spederade resten av dagen hos Josses mormor och idag åkte vi hem. Annars har det inte hänt så mycket.

Ha Det Bra

God Jul

Det här fick jag i julklapp:

*nytt täcke
*ny kudde
*påslakarn
*godis
*underkläder
*smink
*pengar

Fick även en bok och en parfym av Josse.

Hela familjen fick även ett nintendo wii som vi har spelat på hela kvällen. Boxning var en höjdare och jag kommer troligen ha en väldig träningsvärk imorrn, men det är det värt :D

Hoppas att alla har en trevlig jul!

Ha Det Bra

Kristen Stewart Filmography

Fet stil - Jag har sett filmen, resten vill jag se

2001 The Safety of Objects Sam Jennings Limited release
2002 Panic Room Sarah Altman  
2003 Cold Creek Manor Kristen Tilson  
2004 Speak Melinda Sordino  
Catch That Kid Maddy  
Undertow Lila  
2005 Fierce People Maya Osbourne Limited release
Zathura Lisa  
2007 The Messengers Jess Solomon  
In the Land of Women Lucy Hardwicke  
The Cake Eaters Georgia Limited release
Into the Wild Tracy Tatro  
Cutlass Young Robin Short film
2008 Jumper Sophie Cameo
The Yellow Handkerchief(2010) Martine  
What Just Happened Zoe  
Twilight Bella Swan  
2009 Adventureland Emily "Em" Lewin  
The Twilight Saga: New Moon Bella Swan  
2010 The Runaways Joan Jett Post-production
Eclipse Bella Swan Post-production
K-11 Butterfly  
Welcome to the Rileys Mallory

City of Ember



Info: City of Ember är en 2008 science-fiction-fantasy film som är baserad på en novell av Jeanne DuPrau. Den är regisserad av Gil Kenan. Manuset är skrivet av Caroline Thompson. Skådespelare: Saoirse Ronan (Försoning), Harry Treadaway, Bill Murray (Lost in Translation), Mackenzie Crook (Pirates of the Caribbean-trilogin), Tim Robbins (Mystic River), m.fl.

Handling: När jordens undergång tycktes oundviklig byggde världens vetenskapsmän den underjordiska staden Ember - en underbar skapelse som strålar av ljus. Men den fanns en hake: energin räcker bara i 200 år och hemligheten om vägen till ytan har gått förlorad sedan generationer. Medan ljuset falnar lyckas två ungdomar hitta en första ledtråd till räddningen, men klockan tickar! Hinner de lösa mysteriet innan staden sänks i mörker för alltid?


Personlig åsikt:
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om filmen. Och jag kan inte jämföra med boken eftersom jag inte har läst den. Därför kommer jag inte skriva något mer efterson jag själv inte vet om jag tycker den är bra eller dålig. Se den och avgör själv :)


I'm going home, Back to the place where I belong

Imorgon åker jag tillbaka till fastlandet för att ha jullov. Planet går 14.10

Inte bra

Skola idag igen. Allt började bra tills jag hade suttit på en stol i ca 10 minuter. Vaknade upp på golvet kände att någon höll i mitt huvud, det visade sig vara Kristina. Kände att jag inte kunde andas ordentligt och fick lite panik. Men det gick över snabbt som tur var. Var ganska seg tiden efter med runt mitt på dagen så blev jag jätte pigg. Vi repiterade förhörs scenen som vi ska filma till Tv-produktionen imorgon. Blev matt igen runt två tiden. Nu är jag hemma och tar det lite lugnt. Har även piggnat till igen :)

Ha Det Bra

new moon

Nu har jag sätt new moon. Tyckte den var riktigt bra. Men jag har en liten åsikt. Jag blev lite besviken att de inte tog med Alice och Jaspers återförening när det återvände från Italien, hade velat se den. :D En annan sak är Jane. Jag tycker att Dakota är den jättebra skådespelerska men jag tycker att hon ser för "gammal" ut. Eftersom Jane beskrivs som ett barn, men Dakota gör ett bra jobb. Och jag vill bara tillägga att jag tycker Kristen är grymt snygg :P

Ha Det Bra

 

Flicka som lekte med elden

Nu är jag sett Flickan som lekte med elden.



Info: Flickan som lekte med elden är en svensk thriller från 2009 av Daniel Alfredson med Michael Nyqvist, Noomi Rapace och Georgi Staykov med flera. Filmen baserar sig på Stieg Larssons roman med samma namn och är en fristående fortsättning på Män som hatar kvinnor (2008).

Handling: Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands, där hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd. Salander bestämmer sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas. Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället.

Personlig åsikt: Enligt min åsikt så tycker jag filmen är bättre än boken, men det kan bero på att jag inte gillar den typen av böcker. Filmen kändes aldrig långtråkig och det var lätt att hänga med. Men nu ska jag äta middag så jag hinner inte skiva något mer.

Ha Det Bra


Film

Eftersom jag kollar på film väldigt ofta så har jag tänkt att jag ska berätta mina personligt åsikt om de filmerna. Så det kan hända att det kommer en liten film då och då. Tänkte börja nu. När mamma var här hos mig i förra veckan så köpte vi en box med 3 filmer i. Boxen heter Adventure collection. Så jag ska passa på att berätta om en av filmerna.


The Princess Bride



Info: Filmen är baserad på en roman av William Goldman. Det är en amerikansk äventyrs film från 1987.

Handling: Prinsessan Smörblomma och drängen Westley blir förälskade, men han måste ge sig av ut i världen. Efter en tid får Smörblomma besked om att Westley har blivit dödad av den fruktade piraten Roberts. Av förtvivlan accepterar hon prins Humperdincks frieri. Hon kidnappas av tre män, Vizzini, Inigo Montoya och Fezzik. De förföljs av en man i svart. En efter en övervinner han männen för att sedan rädda Smörblomma.

Personlig åsikt: Jag tyckte den var väldigt dålig men samtidigt rolig.Tänker inte gå in på mer just nu. För alla er Criminal Minds fans så kan jag berätta att Mandy Patinkin som spelade Jason Gideon i tv-serien spelar rollen Montoya. Det var väldigt roligt att sen. Andra skådespelare som är med är Cary Elwes, Robin Wright Penn, Chris Sarandon, Christopher Guest, Wallace Shawn och André the Giant.

Ha Det Bra

 

Hatar mensvärk

Vaknade imorse med världens mensvärk. Så det var bara att ta telefonen och meddela Wolfgang att jag inte skulle komma till skolan. Sen slog jag igång Twilight för att få något annat att tänka på men som vanligt tog det tid innan mesnvärken försvann. Känner mig som en knarkare med alla värktabletter som jag har tagit för att den ska sluta. Men nu är den borta :D Ska läsa manus nu :D Ha Det Bra

RSS 2.0