Earth hour

Japp, som det flesta vet så var det earth hour ikväll och självklart stängde jag av allt och hade hela lägenheten upplyst av stearinljus. Men måste bara säga att jag hade dötrist. Det var helt knäpptyst och jag var helt själv. Det är inte så kul att lägga pasians i en timme, det blir ganska långtråkigt. Men jag gjorde det ändå :D

Ha Det Bra

Intagning

Idag som är vanligtvis en ledig dag för mig blev inte det. Jag gick upp klockan 07.00 som en vanlig skoldag för jag hade anmält mig till att vara med när 9:or kom för att göra intagningsprov. Det är ganska roligt att kolla på de närvösa stackarna :) Det har varit åtta stycken nu på förmiddagen och det kommer två till på eftermiddagen. Sen är det även på måndag men då ska inte jag vara med. Hannah skulle också ha kommit men hon dök inte upp.

Igår var jag ute och gick med Elvira och vi gick länge. Vi gick på vägar som vi inte hade gått på förut. Tillslut kom vi till en jätte lång och spikrak väg. Där gick vi och pratade och skrattade tills vi kom fran till en annan vär där vi gick på någon form av åker. Vi snublade oss fram men det var lika roligt det. Solen skiner!!!!

Ha Det Bra

Prov

Kom till skolan imorse och fick reda på att vi skulle ha prov i naturkunska. Jag som inte visste om det pratade med min lärare så jag ska göra det imorgon. På svenska hade vi utvärderingar och jag fick reda på att jag fick VG+ på mitt muntliga nationella :D
På religionslektionen hade jag sista provet i religion. Det var hyfsat svårt och det var några fråger som jag inte fattade, men vi får se vilket betyg jag får.

Ha Det Bra

Nationellt

Hade muntliga nationella i Svenska B idag. Det gick väl så där. Pratade lite för fort som jag brukar göra :P Får reda på resultatet imorgon men jag tro inte att det kan bli bättre än VG.

Ha Det Bra

Stockholm Dag 2

Min telefons väckarklocka ringde klocka 07.00 och det var bara att palla sig upp. Hade inte sovit så bra. Gick och lade mig runt 23.30. Klockan 00.30 kom Elvira och Alli tillbaka och väktes åter igen när Emmelie kom tillbaka klocna 02.30. Men som sagt det var bara att palla sig upp. Runt 07.20 fick jag och Emmelie ock åt frukost som var riktigt gott. Dock blev jag grymt illamående. Sen var det bara att packa det lilla vi hade och bege oss mot synagogan.

Klockan 09.00 var vi där och en judinna som jag inte minns namnet på berättade om judendom. Vi fick se församlingens alla tora rullar. Och det var väldigt underhållade att se alla killar ta på sig den där lilla mössan som jag inte mins namnet på.

Sen fick vi fritid. Jag , Elvira, Alli och Emmelie gick rund på drottninggatan och i gamla stan. Vi hittade ett jätte myckigt fik där men de var dyrt som fan så jag åt inget. Vid klockan 12.30 tog vi tunnelbanan till universitetet för att ta oss till historiska riksmuseet.

Väl där så åt vi lunch och sen fick vi går runt och titta. Klockan 15.00 var det dags för Cosmonova som jag hade sätt fram imot eftersom jag aldrig hade varit på det. Smart som jag var så tänkte jag ju inte på att jag är höjdrädd så jag gick nästa högst upp, vilket kanske inte var så smart när jag insåg hur bran det var. Men det gick bra ändå. Vi kollade iallafall på Wild ocean som var i 3D. Jag tyckte det var jätte bra men många av mina klass kompisar somnade :P

Efter det så hade vi fritid igen. Jag, Elvira, Alli och Emmelie bestämde oss för att äta på en thai resturang men jag var inte hungrig så jag åt inget men det var trevligt ändå.

Klockan 18,00 var det samling för oss på cityterminalen då passade jag på att ringa och prata med Ankan sen var det ombordstigning på båtbussen mot Nynäshamn.

Båten gick klockan 20.00. Vi satt mest och prata på båten och vi kom fram i Visby ca 23.20. Jag och Elvira stannade utanför hennes lägenhet och pratade fram till 00.10 sen gick jag hem och sov.

Det var allt som hände under Stockholms resan.

Ha Det Bra

Stockholm dag 1

Gick upp klockan 05.00 i morse, vilket jag inte tyckte var kul. Käkade, packa och allt det där. Klockan 06.00 gick jag ner till hamnterminalen och båter fick 07.00.

Båtturen var som vanligt väldigt tråkig men jag lyckades spela en form av alfapet med Ingrid, Hannah och Jossie. Annars hände det inte så mycket på båten.

När vi kom fram till Stockholm så var det dags för lunch. Jag var inte hungrig men Allie, Elvira och Emmelie åt på en thai resturang. Efter det bar det av mot riksdan.

Där fick vi en guidad tur av en av Socialdemoktarernas ledarmöten. Det var ganska intressant men även tråkigt.

Klockan 15.00 var vi vid livrustkammarn och även dår fick vi en guidad tur. Jag gillade det stället bättre eftersom jag är så intresserad av historia.

Sen bar det av till Fridhemsplan vandrarhem för att checka in. Jag delar rum med Allie, Emmelie och Elvira. Äntligen blev det dags för middag som vi åt på kulturhuset. Vidare gick vi till Operan för att kolla på balett.

Jag kan erkänna att jag trodde att baletten skulle vara dötrist men jag måste säga att jag tyckte den var ganska bra. Jag fastnade i historian.

Nu är klockan 22.58 och jag sitter ensam på vårat rum. De flesta är på en bar som ligger precis granne med vandrarhemmet men jag kände inte för att hänga på. Tänkte passa på att vila eftersom jag har varit sjuk.

Imorgon ska vi bl.a till en synagoga och Cosmonova. Sen var det fler saker men de kommer jag inte ihåg.
Men nu ska jag sova.

Ha Det Bra

Båten över stora havet

Har fortfarande varit sjuk idag men har börjat bli bättre nu ikväll.
Ska gå upp 05.00 imorgon bitti, vilket jag inte ser fram imot. Klassen samlas på hamnterminalen 06.30 och mellan 07.00 till ca 10.30 kommer man inte få tag på mig på min mobil.

Ha Det Bra

Magsjuk

VARNING: Innehåller ord som har med magsjuka att göra :P

Vaknade klockan fyra i morse och var tvungen att springa till badrummet och spy. Absolut inte trevligt. Har inte kunnat sovit sen dess och måste springa till badrummet lite då och då. Så det är inte så roligt. Men ska försöka sätta mig och skriva klart det jag ska säga på muntliga svenska nationella provet imorgon. Har även prov i religion som jag måste plugga på. Så jag hoppas att jag orkar. :/

Ha Det Bra

Msn

Har äntligen börjar logga in på msn igen :D

Ha Det Bra

Vandra

Passade på att städa idag eftersom jag inte har skola på fredagar. Man uppskattar att man är ledig men all den glädje försvinner när man väl börjar städa :(
Men nu ska jag ut och vandra, finns på mobilen om det är någon som vill något :D

Ha Det Bra

Tillbaka

Japp, jag och Ankan är tillsammans igen :D <3<3<3

Skola

Sitter just nu på religions lektionen och ska igentligen skriva på min fördjupning som ska vara inne imorgon. Jag skriver om nordisk och grekiska mytologin. Så jag får spendera hela eftermiddagen i skolan vilket inte är så jätte kul men vad ska man göra, det måste bli klart. Men nu måste jag fortsätt jobba.

Ha Det Bra

RSS 2.0